donderdag 7 september 2023

Diabeter Centrum Amsterdam verwelkomt eerste patiënten met type 1 of erfelijke vormen van diabetes in nieuw behandelcentrum

Vandaag vieren we een bijzondere gebeurtenis bij Diabeter Centrum Amsterdam, gevestigd in het voormalige Slotervaartziekenhuis.

Op 5 september 2023 opende het centrum met trots zijn deuren van het geavanceerde behandelcentrum en verwelkomde de allereerste patiënten met type 1 of erfelijke vormen van diabetes.

Op deze speciale dag zijn de patiënten hartelijk ontvangen met een prachtige bos bloemen en een welkomstgeschenk

Diabetercentrum Amsterdam

Diabeter Centrum Amsterdam Amsterdam UMC en Diabeter hebben sinds september hun krachten gebundeld en een gespecialiseerd behandelcentrum voor type 1 of erfelijke vormen van diabetes voor kinderen en volwassenen in de regio Amsterdam geopend.

Deze samenwerking combineert persoonlijke aandacht, geavanceerde behandelmethoden en wetenschappelijk onderzoek om een gezond leven met diabetes te bevorderen.

Het centrum streeft ernaar om de juiste zorg op de juiste plaats te bieden, waarbij zorgprofessionals patiënten op afstand monitoren, begeleiden en behandelen, afgestemd op hun individuele behoeften.

Eerste indruk

Eerste indruk patiënt over Diabeter Centrum Amsterdam "Ik voel me bijzonder vereerd dat ik vandaag tot de allereerste patiënten behoor die dit gloednieuwe behandelcentrum mogen betreden. Ik ben aangenaam verrast, niet alleen door de uitstekende zorg die ik hier ontvang, maar ook door de ambiance van dit behandelcentrum. Persoonlijk ben ik erg dankbaar voor de samenwerking tussen Amsterdam UMC en Diabeter. Als type 1 diabetespatiënt kan ik mij geen betere zorgomgeving voorstellen," deelde een van de patiënten die voor een consult kwam.

"Hoewel deze plek bijzonder aangenaam aanvoelt, ben ik dankbaar dat mijn diabetesbehandelteam mij op afstand kan monitoren, wat betekent dat ik hier alleen hoef te zijn wanneer mijn gezondheid dat vereist."

Geavanceerd en toegewijd

Geavanceerde diabeteszorg in een vertrouwde en hartelijke omgeving “De warme ontvangst die we onze patiënten bieden, weerspiegelt onze toewijding aan persoonlijke zorg en betrokkenheid bij hun welzijn.” benadrukt Peter van Delft, algemeen directeur van Diabeter Centrum Amsterdam. “Ons nieuwe behandelcentrum is een gastvrije plek geworden en we zijn ervan overtuigd dat zowel kinderen als volwassenen die bij ons op consult komen, zich hier welkom en begrepen zullen voelen."

Erik Serné, medisch directeur van Diabeter Centrum Amsterdam voegt eraan toe: "Naast een aangename atmosfeer beschikt Diabeter Centrum Amsterdam over geavanceerde medische faciliteiten en een multidisciplinair team van endocrinologen, diabetesverpleegkundigen, voedingsdeskundigen en psychologen. Hiermee bieden we een holistische benadering van diabeteszorg. Ons deskundige team staat klaar om hoogwaardige, persoonlijke zorg te leveren, met als doel de kwaliteit van leven van onze patiënten te verbeteren. We zijn trots op ons diabetesbehandelteam en dankbaar voor het vertrouwen dat onze patiënten in ons nieuwe behandelcentrum stellen."

Officiële opening

Officiële opening en open dag Diabeter Centrum Amsterdam in november De officiële opening en de gelegenheid voor het publiek om het Diabeter Centrum Amsterdam te verkennen, staan gepland voor medio november. De precieze data zullen natuurlijk ruim van tevoren worden gecommuniceerd.

Over Amsterdam UMC Sinds juni 2018 zijn in Amsterdam UMC de krachten van AMC en VUmc gebundeld. Ruim 19.000 professionals werken hier aan goede en toegankelijke zorg. Samen werken zij aan een toekomst waarin ze ziekten voorkomen en de beste behandelingen beschikbaar maken voor alle patiënten. De nadruk ligt daarbij op complexe patiëntenzorg en de hooggespecialiseerde behandeling van zeldzame aandoeningen.

Over Diabeter

Diabeter heeft sinds 2006 gespecialiseerde behandelcentra voor kinderen en volwassenen met type 1 of erfelijke vormen van diabetes in Rotterdam, Schiphol, (De patiënten van Schiphol gaan over naar Diabeter Centrum Amsterdam), Groningen, Eindhoven en Deventer. Vanuit klinisch oogpunt opereren alle Diabeter-centra onafhankelijk, maar profiteren ze van de schaal, infrastructuur en expertise van moederbedrijf Medtronic, de wereldleider op het gebied van gezondheidstechnologie.

Medtronic werkt samen met gezondheidssystemen en diabeteszorgcentra om het model van diabeteszorg in Nederland en internationaal te transformeren.