Reisverklaring aanvragen                   

                             

Op reis met type 1 diabetes.

Het is belangrijk dat je in het bezit bent van een reisverklaring. Het kan zijn dat de douane of beveiliging lastige vragen stelt naar aanleiding van je benodigdheden die je meeneemt ten aanzien van je type 1 diabetes. Zorg ervoor dat je de reisverklaring in je handbagage bewaart.

Uitgiften voor een reisverklaring

De reisverklaring wordt alleen afgegeven als je onder behandeling bent bij Diabeter Centrum Amsterdam. Als je een andere diabetesbehandelaar hebt, neem dan contact op met je specialist.

Inhoud vrijverklaring

De reisverklaring maken we op in het Engels. Hierin bevestigen we als jouw medische behandelaar dat je insuline moet kunnen meenemen in je handbagage en te allen tijde toegang moet hebben tot je medicatie. We vermelden ook dat je altijd in staat moet zijn om je bloedsuikerspiegel te controleren. Daarnaast geven we details over je insulinepomp (indien van toepassing), het type insuline dat je gebruikt, of je insuline spuit, en of je een FreeStyle Libre of continue glucosesensor gebruikt. Al deze informatie kan handig zijn bij de douane.

Tijdig aanvragen

Zorg ervoor dat je de reisverklaring ruim op tijd aanvraagt via het onderstaande formulier, bij voorkeur minimaal vijf werkdagen voor vertrek. Als je binnen Europa reist, kunnen we de verklaring per e-mail naar je sturen. Voor reizen buiten Europa heb je een originele verklaring nodig, die we per post kunnen verzenden. Je kunt er ook voor kiezen om de verklaring mee te nemen tijdens je laatste polibezoek voor de vakantie.

Let op:

De vereisten van je vliegmaatschappij met betrekking tot de datum van afgifte van een medische verklaring kunnen verschillen. Controleer dit goed bij je vliegmaatschappij.

Postadres alleen invullen als je buiten Europa reist. Wij zijn dan verplicht om de reisverklaring naar je postadres te sturen
FGM staat voor Flash glucosesensor, CGM staat voor Continu glucosesensor