Wachttijden bij Diabeter Centrum Amsterdam

Geen wachttijden bij nieuwe diagnose type 1 diabetes

Voor nieuwe diagnoses van type 1 diabetes of erfelijke vormen geldt: Voor verwijzingen via huisartsen of medisch specialisten, hanteren wij geen wachttijden.

Jouw huisarts of medisch specialist kan op elk moment van de dag, zeven dagen per week, contact opnemen met een van onze zorgverleners via onze spoedlijn op 088-280 91 00. De behandeling wordt direct gestart op de eerstvolgende werkdag.

Wachttijd bij overname van behandeling of second opinion:

Wij ontvangen veel verzoeken van mensen die willen overstappen naar Diabeter Centrum Amsterdam voor hun diabeteszorg. Daarom hanteren wij wachttijden voor mensen met type 1 diabetes die al elders onder behandeling zijn en naar onze klinieken willen overstappen. De wachttijd voor jouw overstap kan variëren.

Bij een overstap houden wij altijd rekening met jouw medische behoeften en situatie. Als er reden is om jouw behandeling snel over te nemen, zetten wij ons in om dit zo spoedig mogelijk te realiseren.

Of er nu wachttijden zijn of niet, je kunt altijd je interesse in onze diabeteszorg aangeven. We behandelen aanvragen op volgorde van binnenkomst, tenzij er een medische reden is voor spoed.

Als je overweegt over te stappen naar Diabeter Centrum Amsterdam, raden we aan om pas na overleg met ons een verwijsbrief aan te vragen bij je huidige behandelaar vanwege mogelijke wachttijden.

Deze wachttijden gelden niet voor recent gediagnosticeerde patiënten.

Als je diabeteszorg elders ontvangt en wilt overstappen naar Diabeter Centrum Amsterdam, staan onze patiëntcommunicatie-adviseurs klaar om je vragen te beantwoorden en de mogelijkheden te bespreken.

Bij besluit tot overstap werken we samen met jou aan een plan om je wensen en doelen met betrekking tot leven met type 1 diabetes te realiseren.

Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar kan een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een van onze kinderartsen soms raadzaam zijn, afhankelijk van je situatie en vragen. Als volwassen patiënt kun je direct contact opnemen met onze adviseurs voor meer informatie over type 1 diabeteszorg bij Diabeter Centrum Amsterdam.

Ik heb interesse