Over ons                                           

 

Over Diabeter Centrum Amsterdam

September 2023 opent Diabeter Centrum Amsterdam haar deuren. Een gespecialiseerd behandelcentrum voor kinderen en volwassenen met type 1 of erfelijke vormen van diabetes. Ontstaan door een mooie samenwerking tussen Amsterdam UMC en Diabeter.

Met een toegewijd team van zorgprofessionals en geavanceerde behandelmethoden streven we ernaar om een gezond leven met diabetes mogelijk te maken.

We bieden jou:

✓  Uitstekende persoonsgerichte diabeteszorg

✓  Verbetering van kennis en zorg dankzij  wetenschappelijk onderzoek

✓  Een professioneel en toegewijd diabetes behandelteam

 

Waarom deze samenwerking?

De ontwikkelingen in diabetestechnologie en -zorg gaan razendsnel. De behandeling van type 1 diabetes vereist daardoor steeds meer nieuwe kennis, ervaring en toepassing van nieuwe medische technologieën.

Door de krachten te bundelen kunnen we nog beter onze patiënten voorzien van de beste diabeteszorg, volgens de nieuwste inzichten en standaarden.

 

Over Diabeter

Diabeter is in 2006 opgericht als een gespecialiseerd behandelcentrum met een volledige focus op type diabetes mellitus en erfelijke vormen van diabetes.

Aanvankelijk alleen voor kinderen en jongvolwassenen, maar later ook voor alle leeftijden. Deze focus maakt dat Diabeter vooroploopt in de ontwikkeling en toepassing van de nieuwste inzichten en technologische innovaties op het gebied van type 1 diabeteszorg.

 

 

Over Amsterdam UMC

Amsterdam UMC is de thuisbasis van wetenschappers en onderzoekers die al jaren proberen te begrijpen wat diabetes veroorzaakt met als doel een genezende therapie te ontwikkelen.

Door middel van klinisch onderzoek op het gebied van epidemiologie, pathofysiologie, toepassingen van technologie, educatie en geestelijke gezondheid, hebben ze de afgelopen jaren een belangrijk stempel gedrukt op de diabeteszorg.