Over ons                                           

 

Over Diabeter Centrum Amsterdam

We zijn een gespecialiseerd behandelcentrum voor kinderen en volwassenen met type 1 of erfelijke vormen van diabetes. Ontstaan door een mooie samenwerking tussen Amsterdam UMC en Diabeter.

Bij Diabeter Centrum Amsterdam begrijpen we dat het dagelijks leven van mensen met diabetes gevarieerd en dynamisch kan zijn. Daarom streven we ernaar om flexibele zorg op maat aan te bieden. Door middel van moderne technologieën kunnen we op afstand contact houden met onze cliënten, waardoor ze niet altijd naar ons behandelcentrum hoeven te komen. Dit stelt ons in staat om continu de gezondheid van onze mensen te monitoren en indien nodig tijdig in te grijpen.

Ons deskundige diabetesteam staat klaar om mensen te begeleiden en te ondersteunen bij het beheersen van hun diabetes. We werken samen met onze patiënten om een persoonlijk behandelplan op te stellen dat past bij hun behoeften en doelen. Door middel van regelmatige communicatie, educatie en het gebruik van geavanceerde technologieën streven we ernaar om de zelfredzaamheid te vergroten en hen in staat te stellen een actieve rol te spelen in hun eigen zorgproces.

Bij Diabeter Centrum Amsterdam streven we naar kwalitatief hoogwaardige zorg die afgestemd is op de individuele behoeften van elke persoon. We geloven dat door middel van persoonlijke aandacht, ondersteuning en empowerment, mensen met diabetes een betere kwaliteit van leven kunnen bereiken.

Met een toegewijd team van zorgprofessionals en geavanceerde behandelmethoden streven we ernaar om een gezond leven met diabetes mogelijk te maken.

We bieden jou:

✓  Uitstekende persoonsgerichte diabeteszorg

✓  Verbetering van kennis en zorg dankzij  wetenschappelijk onderzoek

✓  Een professioneel en toegewijd diabetes behandelteam

 

Waarom deze samenwerking?

De ontwikkelingen in diabetestechnologie en -zorg gaan razendsnel. De behandeling van type 1 diabetes vereist daardoor steeds meer nieuwe kennis, ervaring en toepassing van nieuwe medische technologieën.

Door de krachten te bundelen kunnen we nog beter onze patiënten voorzien van de beste diabeteszorg, volgens de nieuwste inzichten en standaarden.

 

Over Diabeter

Diabeter is in 2006 opgericht als een gespecialiseerd behandelcentrum met een volledige focus op type diabetes mellitus en erfelijke vormen van diabetes.

Aanvankelijk alleen voor kinderen en jongvolwassenen, maar later ook voor alle leeftijden. Deze focus maakt dat Diabeter vooroploopt in de ontwikkeling en toepassing van de nieuwste inzichten en technologische innovaties op het gebied van type 1 diabeteszorg.

 

 

Over Amsterdam UMC

Amsterdam UMC is de thuisbasis van wetenschappers en onderzoekers die al jaren proberen te begrijpen wat diabetes veroorzaakt met als doel een genezende therapie te ontwikkelen.

Door middel van klinisch onderzoek op het gebied van epidemiologie, pathofysiologie, toepassingen van technologie, educatie en geestelijke gezondheid, hebben ze de afgelopen jaren een belangrijk stempel gedrukt op de diabeteszorg.