Diabetesverpleegkundige

Diabetesverpleegkundige

HBO 24 - 32 uur Amsterdam
Wij zijn op zoek naar een diabetesverpleegkundige met als doelgroep (jong)volwassenen met diabetes type 1. Het betreft een afwisselende functie met uitzicht op een vaste aanstelling. Gediplomeerd diabetesverpleegkundigen bieden wij direct een vast contract aan.

Diabetesverpleegkundige

Wij zijn op zoek naar een diabetesverpleegkundige met als doelgroep (jong)volwassenen met diabetes type 1. Het betreft een afwisselende functie met uitzicht op een vaste aanstelling. 

Gediplomeerd diabetesverpleegkundigen bieden wij direct een vast contract aan. Ben je (nog) geen diabetesverpleegkundige en/of heb je nog niet zo veel ervaring? Geen probleem, wij bieden jou op termijn de mogelijkheid tot het volgen van een interne opleiding.

Per 1 september jl. hebben wij de deuren van onze nieuwe locatie in Amsterdam Slotervaart geopend voor kinderen en volwassenen met (vooral) type 1 diabetes.

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Kom dan team Diabeter Centrum Amsterdam versterken!

Wat is Diabeter Centrum Amsterdam?

Wij zijn een gespecialiseerd behandelcentrum voor kinderen en volwassenen met type 1 of erfelijke vormen van diabetes, ontstaan door een mooie samenwerking tussen het Amsterdam UMC en Diabeter.

Wij leveren zorg gericht op een leven zonder diabetescomplicaties voor al onze patiënten. Dit doen we door persoonlijke aandacht te combineren met kennis, de nieuwste behandelmethoden en wetenschappelijk onderzoek.

Zorg aan kinderen en volwassenen met type 1 of erfelijke vormen van diabetes verdient een gespecialiseerd behandelcentrum met een volledige focus op deze impactvolle ziekte.

Ons team is multidisciplinair en bestaat uit artsen, verpleegkundigen, doktersassistenten, diëtisten en psychologen.

Ben jij wie we zoeken?

Geen dag is hetzelfde bij Diabeter Centrum Amsterdam. We zijn daarom op zoek naar een professionele, vriendelijke en flexibele collega die van aanpakken weet. Spreekt een op de patiënt gerichte zorg jou aan? Wil jij meedoen aan de ontwikkeling van onze moderne ‘high tech’ en persoonlijke ‘high touch’ diabeteszorg? Ben je beschikbaar op de vrijdagen?

Dan ben jij de aanvulling die wij zoeken voor ons team!

Meer over de functie

Bij Diabeter Centrum Amsterdam draag je als diabetesverpleegkundige, met jouw expertise, bij aan de begeleiding en behandeling van (jong)volwassenen met diabetes type 1. Wij doen dat op een hoog niveau en met een duidelijke missie, visie en zorginhoud. Je kernactiviteiten betreffen de diabetesbehandeling en omvatten advisering, coaching, educatie en motivatie van patiënten.

De kernactiviteiten vinden face to face plaats, maar ook besteed je een groot deel van je tijd aan zorg door het geven van adviezen via de mail, de telefoon en door middel van videoconsulten. Het is belangrijk dat je affiniteit hebt met het werken met de nieuwste ‘technieken’ op het gebied van diabetes.

Je carrière tot nu toe

Je hebt een diploma A verpleegkundige, HBO-V, Diabetesverpleegkundige (SSSV of HBO), of eventuele andere specialisatie. Je wilt je in elk geval graag verder specialiseren in het behandelen van patiënten met Diabetes type 1.

Ben je (nog) geen diabetesverpleegkundige en/of heb je nog niet zo veel ervaring? Ook dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Wij bieden

De salariëring en aanstelling is conform de Cao Ziekenhuizen, afhankelijk van opleiding en ervaring. Een gediplomeerd diabetesverpleegkundige wordt ingeschaald in FWG 55.

Daarnaast bieden wij jou:

  • Een aanstelling voor een jaar met uitzicht op een vast contract. Gediplomeerd diabetesverpleegkundigen bieden wij direct een vast contract aan;
  • Een eindejaarsuitkering;
  • Een rooster waarbij je werkzaam bent op vaste dagen;
  • Een fijne werkplek in een gloednieuw ingericht pand;
  • Een prettige werksfeer in een kleinschalig team waar alle collega’s vanuit hun eigen expertise samenwerken aan de zorg van onze patiënten;
  • Een ruim intern scholingsaanbod waaronder gemiddeld zes keer per jaar een algemene scholingsmiddag en 3 toegespitst op diabetesverpleegkundigen;
  • Twee keer per jaar Diabeterdag voor alle medewerkers;
  • Reiskostenvergoeding, bijvoorbeeld in de vorm van een NS business kaart;
  • Mogelijkheden tot het ruilen van arbeidsvoorwaarden in het Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (zoals het aankopen van verlof en een fietsregeling).

Informatie en solliciteren

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Corry Kales (Locatiemanager) en voor vragen over de sollicitatieprocedure met onze afdeling HRM via 088 280 72 77.

Ben je enthousiast en wil je solliciteren? Je CV en motivatie kun je mailen naar hrm@diabeter.nl Sollicitaties die niet zijn voorzien van een motivatie nemen we niet in behandeling. Je mag ook altijd je motivatie toelichten in een videoboodschap.

Na een geslaagd eerste gesprek, behoort een dagdeel meelopen tot de procedure en een tweede gesprek. Bij een positieve uitkomst ontvang je een aanbod van de arbeidsvoorwaarden en na akkoord kan er getekend worden.

Als diabetesverpleegkundige werk je met patiënten en vertrouwelijke gegevens. Om deze reden vindt aanstelling plaats onder voorbehoud van het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.